Jong en spraakmakend: het Viride Kwartet.
Jong en spraakmakend: het Viride Kwartet. Foto: Foppe Schut

Het Viride Kwartet speelt in Koetshuis Keukenhof

Cultuur

In het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treedt dinsdag 21 november het Viride Kwartet op: een van de meest spannende en spraakmakende jonge strijkkwartetten van dit moment. Pers en publiek zijn laaiend enthousiast over de klank en het perfecte samenspel.

Het Viride Kwartet is in 2017 gevormd door Salomé Bonnema (viool), Iris Kengen (viool), Sedna Heitzman (altviool) en Jurre Koopmans (cello). Ze hebben elkaar op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag leren kennen. Het kwartet heeft deelgenomen aan meerdere cursussen en masterclasses gevolgd onder leiding van gerenommeerde musici. Momenteel volgen ze de opleiding van de Nederlandse Strijkkwartet Academie. 

Prinses Christina Concours
Het kwartet won in 2018 de tweede prijs tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours en in 2019 ontving het een extra strijkkwartetstipendium van het Kersjes Fonds.

Radio en televisie
Verschillende keren heeft het Viride Kwartet mogen optreden tijdens het tv-programma Podium Witteman en hun concerten zijn ook al vaker live uitgezonden op NPO Radio 4. Eveneens hebben ze concerten kunnen geven in diverse grote zalen, zoals het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam en Tivoli/Vredenburg in Utrecht. In 2021 trad het Viride Kwartet al met veel succes op in het Koetshuis.

Bij dit concert worden de volgende werken uitgevoerd:
Schubert, strijkkwartet no. 10
Bosmans, strijkkwartet
Pijper, strijkkwartet no. 1
Tchaikovsky, strijkkwartet no. 3

Kaartverkoop
Het concert begint om 20.00 uur. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaarten voor dit concert van het Viride Kwartet inclusief koffie/thee vooraf en pauzedrankje zijn uitsluitend verkrijgbaar via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten.
Meer info: stuur een mail naar cultureel@kasteelkeukenhof.nl.

Uit de krant