Kom 14 december luisteren naar een hartverwarmend verhaal voor volwassenen in de bieb van Lisse.
Kom 14 december luisteren naar een hartverwarmend verhaal voor volwassenen in de bieb van Lisse. Foto: pr

De bibliotheek transformeert naar Warme Bieb in december

Cultuur

De Bibliotheek Bollenstreek, dus ook de vestiging in Lisse, wordt tijdens de maand december omgetoverd tot de Warme Bieb. Een initiatief om mensen samen te brengen en te verbinden tijdens de koude en donkere wintermaanden. In elke vestiging is een warme plek te vinden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en mee kunnen doen aan activiteiten.

Tijdens de Warme Bieb in december staat er in verschillende vestigingen een hartverwarmende snackautomaat. Achter elk luikje ligt een brief op iemand te wachten die een lief, opbeurend of motiverend bericht kan gebruiken. Een snack waardoor je wordt opgevrolijkt, steun kan vinden of een gesprek kan voeren. Bezoekers van de bibliotheek kunnen een hartverwarmende brief lezen of ze kunnen er eentje schrijven. Briefpapier ligt klaar in de bieb.

Op 14 december van 10.00-11.00 uur wordt in de bibliotheek van Lisse (Koninginneweg 79a) een hartverwarmend verhaal voor volwassenen voorgelezen. Dat gebeurt in een gezellig hoekje in de bibliotheek, waarbij een kop koffie of thee zorgt voor een beetje extra warmte en gezelligheid. Deze activiteit is ook een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van elkaars gezelschap. Het voorlezen is gratis, maar vooraf moet wel aangemeld worden. Deelname is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek. Hier is ook meer informatie te vinden over de Warme Bieb: www.bibliotheekbollenstreek.nl/warmebieb.

Uit de krant