Beatrice van der Poel.
Beatrice van der Poel. Foto: pr

Beatrice Zingt Brel in Theater Floralis

Cultuur

Zangeres/songwriter Beatrice van der Poel komt maandag 18 december naar Theater Floralis om daar de chansons van Jacques Brel in het Nederlands te vertolken.

Op 9 oktober 2023 was het 45 jaar geleden dat de grote Brel overleed. De Belgische zanger, componist en tekstschrijver die begin jaren zestig uitgroeide tot een internationale beroemdheid. De intense manier waarop hij zijn chansons de zaal in spuugde en zijn persoonlijke pijn op het podium voor het voetlicht bracht, is ongeëvenaard. Met haar optreden eert Beatrice het werk van Brel.

Beatrice wordt begeleid door pianist Leo Bouwmeester die ook wijlen acteur Jeroen Willems’ ode aan Brel muzikaal vormgaf. Contrabassist Sanne van Delft kent u onder andere van muziektheatergroep Släpstick en violist Micha Molthoff die optrad met onder meer Herman van Veen en Jaap van Zweden. Beatrice Zingt Brel belooft een prachtige, intense en muzikale avond te worden!

Theater Floralis zit aan het Floralisplein 69. Aanvang voorstelling: 20.00 uur. Tickets via floralislisse.nl/theater/915/17/beatrice_van_der_poel_zingt_brel.

Uit de krant