'Rijden op stroom is mooie vervolgstap in duurzaamheidsambities' | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Een 'groene' auto voor HLTSamen. Wethouder Adri de Roon neemt de sleutel in ontvangst. | Foto: pr
Een 'groene' auto voor HLTSamen. Wethouder Adri de Roon neemt de sleutel in ontvangst. | Foto: pr
Politiek

'Rijden op stroom is mooie vervolgstap in duurzaamheidsambities'

  Duurzaam & Groen

DUURZAAM • De streek, of eigenlijk de op ambtelijk niveau samenwerkende gemeenten Lisse, Hillegom en Teylingen, heeft er een nieuwe aanwinst bij.

Door Arie in 't Veld

Vorige week dinsdag nam wethouder Adri de Roon namelijk de 'sleutel' van een gloednieuwe Renault Zoë in ontvangst, een volledig elektrische auto. De Roon benadrukte dat het een mooie vervolgstap is in de duurzaamheidsambities van Lisse, Hillegom en Teylingen.

Op de foto ontvangt de wethouder de sleutel die in feite een elektronische kaart is, uit handen van Gert Baak en Henri Meershoek van leverancier Autohaag Zeeuw. De auto onderscheidt zich door de lange afstanden die je ermee kunt afleggen. Met een volle accu kun je zo'n 250 tot 270 kilometer afleggen. Voor de klusjes in de streek is dat uiteraard meer dan voldoende.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>