Wie komt deze vrijwilligers helpen?
Wie komt deze vrijwilligers helpen? Foto: pr

Heemtuin Lisse zoekt nieuwe handjes

Duurzaam & Groen

LISSE • In de heemtuin vindt vrijdag 25 mei van 15.00 uur tot 18.00 uur een wervingsmarkt voor nieuwe vrijwilligers plaats.

Bezoekers kunnen kennismaken met een breed scala aan activiteiten die in en om de heemtuin plaatsvinden. Het vrijwilligerswerk varieert van binnenwerk tot buitenwerk, van wieden tot een bestuursfunctie, van natuurspeurtochten maken tot de website vernieuwen, van technisch onderhoud aan de gebouwtjes tot het verzorgen van de planten voor de verkoop en alles wat daar tussen ligt. Nieuwe vrijwilligers kunnen zelf aangeven welk van de werkzaamheden hen aanspreken en welke niet, onder het motto: vrijheid, blijheid.

Ook de werktijden liggen niet vast, waardoor er voor iedereen wel iets is dat past bij de eigen agenda. Er is immers geen verplichting om iedere week te komen werken.

Op dit moment zijn er ruim twintig vrijwilligers actief in en voor de heemtuin. De vrijwilligers willen graag iedereen de kans geven om zich aan te sluiten bij deze gezellige en enthousiaste groep werkers. Daarom wordt ook iedere belangstellende voor dit vrijwilligerswerk van harte uitgenodigd om deze middag vrijblijvend langs te komen en de demonstraties te bekijken. U vindt de heemtuin aan het eind van de Don Boscostraat, langs het Heempad naar de Zemelpoldermolen. Een hapje en een drankje staan klaar.

Uit de krant