Zonnepanelen leveren duurzame energie.
Zonnepanelen leveren duurzame energie. Foto: pixabay

Duurzaamheid wordt apart begrotingsitem

Duurzaam & Groen

BEGROTING • In de begroting van Lisse wordt het fenomeen duurzaamheid een aparte paragraaf in de begroting. Dat wil zeggen, als de gemeenteraad ermee instemt.

Door Arie in 't Veld

Dit is wel zo logisch gezien het belang dat aan dit onderwerp wordt gehecht. Het college van B en W meldt verder dat de begroting al een aantal jaren eenzelfde indeling in programma's kent. "Nu spelen er ontwikkelingen die aanleiding geven om de indeling te heroverwegen. De eerste ontwikkeling is het aantreden van de nieuwe raad. Een tweede ontwikkeling is op het terrein van administratieve richtlijnen en adviezen van landelijke organen die zich daarmee bezighouden."

Het voorstel van het college aan de gemeenteraad is om de begroting in te delen in vier programma's. "De gewijzigde programmaindeling staat de autorisatiefunctie van de raad niet in de weg en versterkt de sturende en kaderstellende rol van de raad."

Efficiënter
Bijkomend voordeel is dat de indeling voor HLTsamen efficiënter werkt. "De duurzaamheidsaspecten die verspreid in de programma's van de begroting aan de orde zouden kunnen komen, komen in de paragraaf bij elkaar. Duurzaamheid is een belangrijk item in het collegeprogramma en verdient daarmee speciale aandacht", aldus het college.

Uit de krant