Nieuw groen voor Veldhuyzen van Zantenpark | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Onder toeziend oog van Nico Sluijmer plantten Van der Laan en de leerlingen 18 bomen.
Onder toeziend oog van Nico Sluijmer plantten Van der Laan en de leerlingen 18 bomen. (Foto: Esther Akerboom)

Nieuw groen voor Veldhuyzen van Zantenpark

  Duurzaam & Groen

BOMEN • Elk jaar is het op de tweede woensdag van maart Nationale Boomfeestdag. In Lisse werd hierop afgelopen maandag alvast een voorproefje genomen. Samen met de kinderen van groep 5/6 van basisschool De Lisbloem plantte wethouder Jeanet van de Laan wel 18 bomen in het Veldhuyzen van Zantenpark, een mooi begin om de massale bomenkap in Lisse van de laatste tijd te compenseren.

Door Esther Akerboom

Het thema van de Nationale Boomfeestdag van dit jaar is 'Ieder kind een boom'. Hiermee wordt een oproep gedaan aan de gemeente om kinderen te betrekken bij het aanplanten van groen in hun woonplaats en ze hiermee de waarde van groen te laten inzien. Door kinderen een boom te laten planten, wordt de functie en waarde van bomen doorgegeven. Bovendien is het goed voor kinderen om in een groene en gezonde omgeving buiten te spelen.

Tijdcapsule
Met behulp van medewerkers van Meerlanden en onder deskundig oog van toezichthouder Groen Nico Sluijmer, plantten wethouder en kinderen onder andere twee amberbomen, een Amerikaanse judasboom, een vaantjesboom en een honingboom. Tijdens het planten legde de wethouder samen met enkele kinderen een tijdcapsule bij de wortels van een jonge berk met daarin een 'boodschap naar de toekomst' die de kinderen van tevoren hadden gemaakt. Als de boom aan het einde van zijn leven omvalt, of - wat in Lisse volgens veel inwoners aannemelijker is - wordt gerooid omdat dat beter uitkomt, komt de tijdcapsule weer vrij. Wanneer je die openmaakt is er te zien wanneer de boom is geplant en wie daarbij hebben meegeholpen.

Wormen
Na het planten werden de bomen voorzien van de nodige wormen, aangeleverd door medewerkers van De Groene Bol. "Ik vind het altijd fijn om dit soort dingen met kinderen, of ze nou van de basisschool of de middelbare school zijn, te doen. Uiteindelijk zijn kinderen de generatie van de toekomst", aldus Van der Laan, die er niet voor schroomde een paar handen vol wormen naar hun nieuwe woonplaats te begeleiden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>