Start voucherregeling voor hoogstamfruitboomgaarden in Holland Rijnland | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Peter van den Akker, Niko Geerlings en wethouder Gert-Jan Schotanus.
Peter van den Akker, Niko Geerlings en wethouder Gert-Jan Schotanus. (Foto: pr)

Start voucherregeling voor hoogstamfruitboomgaarden in Holland Rijnland

  Duurzaam & Groen

NATUUR • Speciaal voor het behoud van de hoogstamfruitboomgaarden in de regio Holland Rijnland start het landschapsfonds een voucherregeling. Tijdens de boomfeestag op woensdag 13 maart ontving het Archeon in Alphen aan den RIjn de eerste voucher voor onderhoud aan hun boomgaard.  "Wij vinden het belangrijk dat de rust en schoonheid van het platteland behouden blijft voor de volgende generaties," aldus Peter van der Akker, voorzitter landschapsfonds Holland Rijnland. 

Voorzitter van Stichting Museumpark Archeon Niko Geerlings nam de voucher in de historische boomgaard in ontvangst. Samen met wethouder Alphen aan den Rijn Gert-Jan Schotanus werden de eerste stappen gemaakt aan het verbeteren van de boomgaard door de bomen te voeden met bokashi. Groepen en particulieren met een hoogstamboomgaard kunnen vouchers tot 1000,- euro aanvragen voor aanplant, onderhoud, verbeteren of verfraaien van hun boomgaard. Alle mogelijkheden vind je op de website. Bekijk de regeling, voorwaarden en inschrijving op www.landschapsfondshollandrijnland.nl/voucher.
Hoogstamfruitbomen hebben een grote landschappelijke waarde en leveren belangrijke bijdrage aan de zorg voor de onontbeerlijke voedselplekken door de mooie bloesem. Die hebben onze bestuivende insecten zoals bijen, hommels, vlinders en zweefvliegen hard nodig. Voor het beoordelen en toekennen van de voucheraanvragen werkt het Landschapsfonds Hollands Rijnland samen met De Groene Motor. 
Die ondersteunt vrijwilligers met kennis, (financiële) middelen en mankracht. Zo wordt het voor jou als bewoner makkelijker om je in te zetten voor het groen in je eigen omgeving. Bij De Groene Motor kun je bijvoorbeeld gereedschap lenen, cursussen volgen, kennis opdoen over veilig werken, tips krijgen voor financiering van jouw ideeën en met andere enthousiaste vrijwilligers in contact komen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>