Open middag heemtuin weer druk bezocht | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De heemtuin biedt ook kinderen volop vertier.
De heemtuin biedt ook kinderen volop vertier. (Foto: Esther Akerboom)
Vrijwilligers

Open middag heemtuin weer druk bezocht

  Duurzaam & Groen

GROEN • Het zonnetje scheen, de molen draaide en het bleek de perfecte dag te zijn voor de extra openstelling van de heemtuin, afgelopen zondag. Tussen twee en vier kwamen meer dan 60 bezoekers langs om de bloeiende stinzenplanten te bewonderen, bij de bijenkasten te kijken, een speurtocht te doen of plantjes te kopen.

Door Esther Akerboom

De openstelling was de eerste van een reeks van acht, elk met een ander thema. Dit keer draaide alles om de momenteel bloeiende stinzenplanten, dit zijn planten die vroeger als sierplant uit het buitenland werden gehaald en hier verwilderd zijn.

Bijenkasten
Een attractie op zich waren de bijenkasten, waar op deze mooie dag de bijtjes vrolijk in- en uitvlogen. Imker Danny van Essen vertelde de bezoekers alles wat zij wilden weten. "Het is vooral leuk om kinderen te leren hoe je met de natuur om moet gaan. Ik leer ze bijvoorbeeld dat onkruid wieden veel beter is dan spuiten, want dan is het meteen opgeruimd. Ik probeer ze iets mee te geven voor de rest van hun leven."

Feestje
Vrijwilligster Herma Bijl was erg blij met zoveel bezoekers. "Het is heel druk geweest en we hebben vooral veel sneeuwklokjes verkocht. Het is dan ook elke keer weer een feestje. Nu bloeien de stinzenplanten en bij elke volgende open middag staan er andere planten in bloei zodat het er weer totaal anders uitziet."

Een goede reden dus om regelmatig een kijkje te gaan nemen in dit prachtige stukje Lisse. Op vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur is de heemtuin altijd open. Kom gerust langs, als bezoeker of vrijwilliger. Lekker in de buitenlucht aan de slag in het groen onder het genot van een kop koffie. De heemtuin is altijd blij met helpende handen. De heemtuin ligt aan het Heempad, tussen de Don Boscostraat en 1e Poellaan, naast de Zemelpoldermolen. Meer info op www.freewebs.com/heemtuinlisse.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>