Training 'Patrijzen tellen in de Bollenstreek' | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
In de Bollenstreek komen steeds minder patrijzen voor.
In de Bollenstreek komen steeds minder patrijzen voor.

Training 'Patrijzen tellen in de Bollenstreek'

  Duurzaam & Groen

Vrijwilligers van de Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging (ANLV) Geestgrond gaan dit voorjaar weer op pad om het aantal patrijzen te tellen op en in de bollenvelden in de Bollenstreek. Voorzien van een verrekijker en een mp3-speler brengen de vrijwilligers de patrijzenkluchten in de wintermaanden en de broedparen in het vroege voorjaar in kaart. Op 9 december aanstaande start het nieuwe seizoen met een speciale training. Doe jij ook mee?

Het aantal patrijzen is in de Bollenstreek al jarenlang laag. Om die reden is ANLV Geestgrond, in samenwerking met Sovon en met subsidie van Provincie Zuid-Holland, in 2018 een project gestart. Met dit project wordt ook deze winter de populatie van de patrijs in de gehele Bollenstreek in kaart gebracht. Daarnaast worden voorbereidingen getroffen voor concrete maatregelen. Dit doet ANLV Geestgrond niet alleen, maar in samenwerking met agrarische ondernemers. De Bollenvogelgroep is al actief sinds 1999. Deze groep telt in het voorjaar ook de andere vogels van de 'Big Five van de Bollenstreek': veldleeuwerik, de gele kwikstaart, de kievit en de scholekster.

De training Patrijzen tellen in de Bollenstreek vindt plaats op maandag 9 december. Locatie: De Willemshoeve, Jacoba van Beierenweg 132B te Voorhout. Tijd: van 19.30 tot  22.00 uur. Aanmelden voor deze trainingsavond kan bij Marleen van der Lee via m.vanderlee@degroenemotorzh.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>