Het nieuwe jaarprogramma is gepresenteerd en er is kennisgemaakt met Monique van der Weijden.
Het nieuwe jaarprogramma is gepresenteerd en er is kennisgemaakt met Monique van der Weijden. Foto: pr

NME de Groene Bol presenteert nieuw programma en nieuwe coördinator

Duurzaam & Groen

Voor NME de Groene Bol eindigde het schooljaar abrupt begin maart; de lentewandelingen, zomerwandelingen, een bezoek aan de imker en het slootjesonderzoek konden allemaal niet doorgaan. Ook de Boomfeestdagen en de Landelijke Opschoondag werden afgelast.

Op gepaste afstand is het team van de Groene Bol afgelopen week bij elkaar gekomen voor de afsluiting van het schooljaar en om de nieuwe coördinator te ontmoeten. Onze coördinator Brenda stopt eind oktober met haar werkzaamheden, voor haar is Monique van der Weijden gevonden als opvolger. Monique begint 1 september, zodat zij gezamenlijk, met het team vrijwilligers, aan het nieuwe schooljaar kan beginnen.
Deze week is ook het jaarprogramma voor komend schooljaar verspreid onder 49 basisscholen in de Duin - en Bollenstreek. Vanaf 1 september kunnen de excursies geboekt worden via de gloednieuwe website waar nu aan gewerkt wordt. Tijdens de bijeenkomst, waar Monique welkom werd geheten, werd ook afscheid genomen van onze voorzitter Rob Clemens. Na vijf jaar samenwerken zullen we als team zijn aanstekelijk enthousiasme missen. Al met al heel wat veranderingen binnen NME de Groene Bol, maar we kijken vooruit! Voor de functie van voorzitter is nog een vacature. We zijn op zoek naar iemand die constructief samenwerkt, communicatief is en affectie heeft met natuur- en milieu educatie. Kijk op www.degroenebol.nl en de vacaturebank van www.welzijnskompas.nl voor meer informatie.

Uit de krant