Logo lissernieuws.nl
<p>Op het binnenterrein in de Bloemenbuurt zouden tiny houses kunnen verrijzen.</p>

Op het binnenterrein in de Bloemenbuurt zouden tiny houses kunnen verrijzen.

(Foto: pr)

Binnenterrein Bloemenbuurt geschikt voor bouw van tiny houses

  Duurzaam & Groen

De gemeente Lisse heeft onderzoek gedaan naar een geschikte locatie voor een groep tiny houses. Het buitengebied van Lisse viel af, omdat daar provinciale regels gelden. Het binnenterrein achter de woningen aan de Narcissenstraat, de Gasstraat, de Geraniumstraat en de Broekweg (zie foto) is als meest geschikt uit de bus gekomen.

Dit heeft de gemeente middels een brief aan belangstellenden laten weten. De gemeente heeft contact opgenomen met de omwonenden om hen via een digitale bijeenkomst op 12 oktober te informeren over dit plan. “Wij willen op termijn samen met alle belanghebbenden kijken hoe we de tiny houses het beste kunnen inpassen op dit terrein. Ook bekijken we het verbreden van de sloot aldaar om wateroverlast na hevige regenbuien te voorkomen”, aldus de brief. Belangstellenden dienen vooraf aan te geven of zij op de betreffende locatie een eigen tiny house willen plaatsen. Zij kunnen dit doen via de website www.lisse.nl/binnenterrein-bloemenbuurt.
De tiny houses worden circulair gebouwd, met gerecyclede of herbruikbare materialen. In Lisse is veel interesse voor het project, zo bleek uit een aantal informatiebijeenkomsten.

Meer berichten