Logo lissernieuws.nl
Met een datagrijper leg je vast welk afval je vindt en opruimt.
Met een datagrijper leg je vast welk afval je vindt en opruimt. (Foto: pr)

Samen tegen zwerfafval!

  Duurzaam & Groen

Zwerfafval is nog altijd een groot probleem en de lokale zwerfafvalhelden prikken zich een slag in de rondte om onze leefomgeving schoon te houden. Het opruimen voelt echter soms als dweilen met de kraan open.

Erger jij je ook zo aan zwerfafval en wil je helpen dit probleem bij de bron aan te pakken? Dan nodigt De Groene Uitdaging je van harte uit om deel te nemen aan een onlinebijeenkomst in samenwerking met GoClean. Iedereen kan deelnemen, maar we hopen natuurlijk ook de reeds actieve en ervaren zwerfafvalrapers, schoonwandelaars en zwerfafvalbrigades te mogen verwelkomen.

Test een datagrijper uit
Tijdens de onlinebijeenkomst vertelt GoClean graag meer over hun werkwijze en het gebruik van het Zwerfafval Kompas om afvaldata inzichtelijk te maken. Daarna starten we met het zwerfafvalonderzoek, waarbij we vijf weken lang zoveel mogelijk data en informatie verzamelen over ons zwerfafval. Deze data worden vervolgens vertaald naar effectieve preventiemaatregelen om zwerfafval te voorkomen. Via het aanmeldformulier voor de bijeenkomst kun je ook alvast aangeven of je mee wilt doen aan deze pilot en of je daarvoor een ‘data-grijper’ zou willen uittesten. Hiermee kun je met je telefoon zwerfafval tijdens het opruimen eenvoudig vastleggen.
De online meeting is op donderdag 25 februari van 19.00 tot 20.30 uur via MS Teams. Aanmelden kan via het online formulier via www.degroeneuitdaging.nl/zwerfafval.

Meer berichten