Logo lissernieuws.nl
<p>De heemtuin is erg blij met het nieuwe onderkomen voor de bijen.</p>

De heemtuin is erg blij met het nieuwe onderkomen voor de bijen.

(Foto: pr)

Nieuwe bijenstal in heemtuin

  Duurzaam & Groen

Een riant vijfsterreninsectenhotel voor vliegende en kruipende bezoekers stond er al. Vijf bijenvolken, de vaste bewoners van de Heemtuin Lisse, moesten het echter doen met een inmiddels wat verouderde bijenstal. Dat kon niet langer.

Een groep vrijwilligers van de heemtuin heeft de laatste maanden dan ook hard gewerkt aan de bouw van een nieuw en ruim onderkomen voor de honingbijen. En het resultaat mag er zijn. De nieuwe bijenstal kon gerealiseerd worden dankzij een bijdrage van Stichting voorheen Coöp. Onderling Belang Lisse, Coöperatiefonds Rabobank Bollenstreek, Fonds 1818 en de AW-groep Lisse. Ook met de voedselvoorraad voor de bijen zit het wel goed.
Hoewel nu nog schoorvoetend tussen winterkou en lentezon, komt de groei van de heemtuin langzaam op gang. Straks zal veel weer in volle bloei staan. Bijen zijn daarbij belangrijk voor de bestuiving van de gewassen en bloemen. In hun thuisbasis, de bijenkast, wordt de nectar opgeslagen. De twee imkers van de heemtuin verzamelen daarvan weer de puur natuur honing. Deze wordt ook op de heemtuin verkocht.

Inheemse planten
Zodra de tuin weer open mag, zijn bezoekers van harte welkom om dit mooie stukje inheemse natuur met een rijke verzameling van oorspronkelijk in Nederland thuishorende planten, struiken en bomen te komen bewonderen. Heemtuin Lisse is gelegen aan het Heempad, het verbindingspad tussen de Don Boscostraat en de 1e Poellaan. Voor openingstijden en meer informatie op de site https://heemtuinlisse.webs.com.

Meer berichten