Deze won vorig jaar de 1e prijs: Hommel op zonnebloem.
Deze won vorig jaar de 1e prijs: Hommel op zonnebloem. Foto: Marcel Jansen

Stuur je mooiste foto’s in voor de Bijenlandschap Fotowedstrijd 2021!

Duurzaam & Groen

Voor het zesde jaar op rij organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd. Van 10 mei tot en met 9 juni kan iedereen weer mooie foto’s insturen van een bij, een bijentuin of een bijenlandschap. Wie meedoet aan deze fotowedstrijd heeft de kans om een prijs te winnen, maar nog belangrijker: stelt de ingezonden foto’s beschikbaar voor communicatie-uitingen van de Groene Cirkel Bijenlandschap. Zo steunt de inzender op een leuke en waardevolle manier dit project.

De foto moet zijn gemaakt in de Bijenlandschapsregio. Die regio bestaat uit: de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk incl. Noordwijkerhout, Katwijk, Teylingen, Leiden, Oegstgeest, Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Leiderdorp, Zoeterwoude, Kaag en Braassem, Zoetermeer, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop.
De jury bepaalt uiteindelijk welke drie foto’s een prijs winnen. Alle informatie hierover: www.bijenlandschap.nl/fotowedstrijd2021. Het verloop van de wedstrijd is te volgen via de Bijenlandschap-nieuwsbrief, en de nieuwspagina op www.bijenlandschap.nl, of op de Facebook-pagina.

Deze wedstrijd kan meteen een kennismaking zijn met het Bijenlint Bollenstreek: een initiatief van Naturalis, Omgevingsdienst West-Holland en Rabobank om de regio met tal van enthousiaste partijen samen te laten bloeien. Samen maken bewoners, bedrijfsleven, overheid, zorginstellingen en andere maatschappelijke partijen de streek een beetje mooier. Iedereen met een camera kan meedoen met deze bijhorende fotowedstrijd. Meer weten over het Bijenlint Bollenstreek? Kijk dan op Bijenlint Bollenstreek - Bijenlandschap. 

Zweefvliegen
Nog even een weetje: sommige zweefvliegen lijken precies op bijen. Het verschil is goed te zien aan de antennes: zweefvliegen hebben kleine knotsjes als antennes; bijen hebben lange antennes. En wespen hebben wespentailles. Foto’s van zweefvliegen en wespen, hoe fraai ook, worden door de jury niet meegenomen in de beoordeling.

Deze won vorig jaar de 2e prijs: Hommel bij klaproos.
Deze won vorig jaar de 3e prijs: Honingbij op blauw druifje.

Uit de krant