Logo lissernieuws.nl
Leer bomen herkennen aan de schors, de bladeren, vruchten en bloemen.
Leer bomen herkennen aan de schors, de bladeren, vruchten en bloemen. (Foto: pr)

Boom en Co-wandeling op landgoed Keukenhof

  Duurzaam & Groen

Het Natuur- en Milieueducatiecentrum (NME) De Groene Bol organiseert tijdens de dag Fiets Zoekt Groen op zaterdag 3 juli wandelingen onder de titel ‘Boom en Co’ (om 11 uur en om 14 uur). Deze wandelingen vormen een introductiecursus over bomen en worden gehouden vanuit het lokaal van De Groene Bol op het Landgoed Keukenhof.

Tijdens deze wandelingen wordt aandacht geschonken aan de verschijningsvormen van bomen en struiken gedurende het gehele jaar. Bomen herkennen aan de knoppen, de schors, de bladeren, de bloemen en de vruchten. Tijdens de wandelingen wordt ook aandacht geschonken aan de natuurlijke processen die plaatsvinden in de natuur en worden ook de kruidachtige planten niet vergeten.
Fiets Zoekt Groen is een prima gelegenheid om NME De Groene Bol eens van binnen te bezoeken en uitleg te krijgen over de georganiseerde activiteiten. Voor kinderen is er een leuke kabouterwandeling of zij kunnen even kennismaken met een kijkje onder een binoculaire. Met Boom en Co kunt u uw kennis over bomen en struiken vergroten of deze op een heel interessante wijze weer eens opfrissen. De wandelingen vinden plaats op zaterdag 3 juli, aanvang 11.00 uur en 14.00 uur. De wandelingen duren ongeveer een uur. Gaat u mee?

Er is ruimte voor maximaal 20 deelnemers.
Deelname is gratis.
NME de Groene Bol bevindt zich op Landgoed Keukenhof tegenover restaurant de Hofboerderij en naast kinderboerderij Poelepetaat.
Landgoed Keukenhof is vrij toegankelijk.
Voor meer informatie en aanmelden: NME de Groene Bol via monique@degroenebol.nl.

Meer berichten