Marlies en Tamara tijdens de onthulling van het hotel, samen met begeleider Jacqueline en de blije nieuwe eigenaar van het hotel. Levy, Nik en Mats wilden liever niet op de foto maar hebben ook hard meegewerkt.
Marlies en Tamara tijdens de onthulling van het hotel, samen met begeleider Jacqueline en de blije nieuwe eigenaar van het hotel. Levy, Nik en Mats wilden liever niet op de foto maar hebben ook hard meegewerkt. Foto: pr

Bewoners Stichting SterkSaam onthullen uniek insectenhotel

Duurzaam & Groen Kort nieuws

Enkele bewoners van Stichting SterkSaam hadden dinsdag 15 juni een bijzonder uitje. Het was namelijk tijd voor de feestelijke onthulling van een enorm en uniek insectenhotel. 

De bewoners van de stichting hadden hard gewerkt om alle materialen te verzamelen en vervolgens het grote hotel tot een prachtig geheel te maken. Daarom was er zeker reden voor een feestje.
Door het plaatsen van een insectenhotel biedt u ruimte aan vele soorten wilde bijen om te nestelen. Hiermee worden kansen voor het verhogen van de biodiversiteit geboden, een bijzonder actueel en belangrijk speerpunt voor het redden van vele soorten insecten.
Wilt u ook zo’n uniek insectenhotel, weliswaar niet zo groot als het exemplaar op de foto maar van een gangbaar formaat? U kunt een mail sturen naar info@stichtingsterksaam.nl. Voor een klein bedrag plus uw eventuele donatie voor de stichting komt u ook in het bezit van zo’n uniek exemplaar. En de bewoners maken ze met het grootste plezier voor u!

Uit de krant