Logo lissernieuws.nl
Foto: Pixabay
Politiek

Gemeente Lisse sluit zich aan bij Circulair West

  Duurzaam & Groen

Gemeente Lisse is voor drie jaar vriend van de netwerkorganisatie Circulair West. Samen brengen ze de circulaire economie een stap dichterbij. De ‘vriendenkring’ groeit. Steeds meer bedrijven en organisaties sluiten zich erbij aan.

Wethouder Kees van der Zwet vindt het een logische stap. Ook in Lisse krijgen gemeente, inwoners en ondernemers te maken met de ontwikkeling van de traditionele economie naar een circulaire. Dat is een economie die efficiënt met haar materiaalstromen omgaat, concurrerend is en duurzaam produceert binnen de natuurlijke grenzen van de aarde.

Initiatieven versnellen
es toonaangevende bedrijven uit de Duin- en Bollenstreek hebben Circulair West vorig jaar opgericht om deze ontwikkeling te stimuleren. Deze netwerkorganisatie helpt initiatieven te versnellen. Vanuit samenwerking ontwikkelen ze toepasbare kennis en nieuwe circulaire productieprocessen, bedrijfsvoering, producten en diensten. De nadruk ligt daarbij op ketensamenwerking met bedrijven, overheid en kennisinstanties die graag willen innoveren ten dienste van de ondernemer. Van der Zwet licht toe: “Ik ben trots op initiatiefnemers zoals deze. Vanuit de gemeente kunnen wij stimuleren en faciliteren. Met elkaar maken we sneller en concreter stappen.”
De ontwikkeling naar een circulaire economie vindt de komende decennia plaats. Het doel: Nederland volledig circulair in 2050.

Meer berichten