Logo lissernieuws.nl
<p>Esther, Nelly en Jeroen.</p>

Esther, Nelly en Jeroen.

(Foto: pr)
onderwijs

Willibrordschool heeft de primeur: Word Groene Held

  Duurzaam & Groen

Duurzaamheidsproject ‘Word Groene Held’ startte op 24 november op de St. Willibrordschool. Twee leerlingen van die school, Esther en Jeroen, wilden graag met hun school meedoen met het inzamelen van oude of kapotte spullen, zodat zij met hun schoolgenootjes en omgeving kunnen bijdragen aan een duurzamere wereld waarin we met zorg omgaan met de aarde en onze spullen.

Esther en Jeroen, nichtje en neefje van de initiatiefnemer van dit ‘Word Groene Held’, waren gelijk enthousiast over dit project. Ze wilden niets liever dan als eerste hiermee starten op hun school, de St. Willibrordschool. Ook directrice Nelly raakte bevlogen door het enthousiasme van de twee en pakte het initiatief ‘Word Groene Held’ met beide handen aan.

Bewustwording
We zijn met heel veel mensen op de aarde en dit betekent ook veel spullen. Om producten als laptops, tv’s, mobiele telefoons en tablets te maken, zijn heel veel grondstoffen nodig. Hierdoor raakt de aarde langzaam uitgeput. Door met elkaar deze spullen in te zamelen en er duurzaam mee om te gaan, kunnen we met elkaar bijdragen aan een duurzamere wereld. Word Groene Held gelooft erin dat als je kinderen op jonge leeftijd laat kennismaken met die boodschap, zij dit makkelijker mee kunnen geven aan hun omgeving. Het project staat te popelen om op zoveel mogelijk scholen in de regio met de kinderen aan de slag te gaan en samen bij te dragen aan een duurzamere wereld.
De aftrap was dus bij de Willibrordschool, waar sinds 24 november een aantal weken mobiele telefoons, MP-3 spelers en tablets ingezameld worden. Hiermee kan de school ook een prijs winnen: opknappen van een schoolplein, een Pico-set of iets anders. De prijs wordt in overleg met de school bepaald.

Meedoen?
Alle basisscholen in de regio kunnen meedoen aan dit duurzaamheidsproject. Alle informatie voor aanmelding staat op de site www.wordgroeneheld.nl.

Meer berichten