Logo lissernieuws.nl
Steenbreek wil groenere tuinen: minder tegels, meer gras en planten, zodat bijvoorbeeld regenwater beter opgenomen kan worden in de bodem.
Steenbreek wil groenere tuinen: minder tegels, meer gras en planten, zodat bijvoorbeeld regenwater beter opgenomen kan worden in de bodem. (Foto: Pixabay)
Kort nieuws

Lisse zegt lidmaatschap Stichting Steenbreek op

  Duurzaam & Groen

De gemeente Lisse heeft het lidmaatschap opgezegd van Stichting Steenbreek, een initiatief om tuinen meer te vergroenen (tegel eruit, plant erin). De reden hiervoor is puur een financiële.

Dat meldde wethouder Kees van der Zwet in de commissievergadering Ruimte & Infrastructuur van donderdag 9 juni naar aanleiding van een vraag van Michel List (VVD). Volgens de wethouder blijft de gemeente het idee achter het initiatief wel steunen, maar is de toegevoegde waarde van de Stichting Steenbreek te beperkt. “Samen met de andere gemeenten blijven we wel de actie Steenbreek organiseren. We hebben alleen de jaarlijkse bijdrage stopgezet.” Van der Zwet zou graag zien dat tuinprogramma’s op tv wat minder inzetten op het betegelen van tuinen, zodat kijkers daartoe ook minder snel geneigd zijn. 

Meer berichten