Logo lissernieuws.nl
Fiets zoekt Groen: maak een mooie fietstocht door de Duin- en Bollenstreek en bezoek allerlei bijzondere groene projecten.
Fiets zoekt Groen: maak een mooie fietstocht door de Duin- en Bollenstreek en bezoek allerlei bijzondere groene projecten. (Foto: pr)

Ontdek de streek tijdens Fiets zoekt Groen

  Duurzaam & Groen

De Groene Uitdaging organiseert  weer ‘Fiets zoekt Groen’. Een fietstocht langs zo’n twintig bijzondere, groene projecten in de Duin- en Bollenstreek via een mooie route die je zelf kunt samenstellen. Dit jaar vindt het plaats op 2 juli. 

Steeds meer mensen genieten van tuinieren en dragen graag bij aan een beter klimaat. Meer groen in het dorp verbetert het milieu, helpt voor een rijke biodiversiteit, vermindert luchtvervuiling, zorgt voor waterberging, dempt geluidshinder en geeft koelte in warme periodes. Daarnaast zorgt het contact met de natuur voor meer geluk en verbinding met elkaar.
Laat je tijdens Fiets zoekt Groen inspireren en stel je vragen aan gepassioneerde groen liefhebbers. Doe ideeën op voor je eigen tuin en stop tussendoor voor een groene wandeling of een hapje en drankje. Op de website www.degroeneuitdaging.nl/fietszoektgroen vind je een overzicht en een kaart met alle locaties die dit jaar te bezoeken zijn.
Dus stap zaterdag 2 juli op de fiets en ontdek die groene parels van de Duin- en Bollenstreek. Er is veel meer te beleven in je eigen buurt dan je wellicht zou denken!

Activiteiten in Lisse
• Tijdens Fiets zoekt Groen kun je in Lisse terecht bij de Heemtuin, voor de kinderen is er een puzzeltocht en er is de mogelijkheid om planten- of zaden aan te kopen. De Heemtuin ligt aan het Heempad, tussen Don Boscostraat en 1ste Poellaan en is open van 10.00 tot 16.00 uur.
• Ook bij het complex van Volkstuinders Vereniging Lisse kun je 2 juli terecht. Er zijn ruim 100 volkstuinen en er worden rondleidingen gegeven. Alle ruimte om vragen te stellen over moestuinieren en de vereniging. Geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Het complex zit aan de Middenweg 7a.
• Landgoed Kasteel Keukenhof doet ook mee aan Fiets zoekt Groen. Je kunt er terecht van 08.30 tot 17.00 uur. De Hofboerderij is geopend voor een hapje en een drankje (vanaf 10.00 uur).

Meer berichten