Blauw guichelheil, te bewonderen in de heemtuin Lisse.
Blauw guichelheil, te bewonderen in de heemtuin Lisse. Foto: pr

Rondwandeling door heemtuin Lisse

Duurzaam & Groen

De heemtuin in Lisse is zondagmiddag 14 augustus geopend voor een rondwandeling. Kom gerust langs en wandel langs de prachtige groene omgeving, die nog altijd in bloei staat. De toegang is gratis.

De heemtuin heeft een mooie verzameling inheemse planten met voor de bezoeker bekende en onbekende namen. Zoals het guichelheil, ooit in het Groot Dictee der Nederlandse Taal van 1998 een struikelblok voor vele deelnemers. Maar het is vooral een heerlijke plek om even rond te wandelen. Bij specifieke planten staan deze middag borden met extra informatie. Bekijk eens zo’n bijzonder exemplaar als de klimopbremraap of de eenbes. Tevens zijn er plantenkenners van de heemtuin aanwezig om vragen te beantwoorden. Diverse planten zullen nog in bloei staan en met hier en daar al een knipoog van de herfst zijn ook de eerste bessen in de maak. Een van de imkers zal er zijn met altijd weer boeiende en interessante verhalen over zijn bijenvolken. Om volgend jaar de eigen tuin aan te vullen met bijzondere bloeiers zijn plantjes en zaden verkrijgbaar.
De heemtuin is 14 augustus geopend van 14.00-16.00 uur en is gelegen tussen de Don Boscostraat en de 1e Poellaan. De toegang is gratis. Voor meer informatie zie de website: heemtuinlisse.webs.com.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant