Stefan Slobbe, Ted Wiegman en Henk de Mooij plantten symbolisch de eerste boom in het park van Keukenhof.
Stefan Slobbe, Ted Wiegman en Henk de Mooij plantten symbolisch de eerste boom in het park van Keukenhof. Foto: pr

Bloemenpark Keukenhof is 150 bomen rijker

Duurzaam & Groen

Voorman Stefan Slobbe en manager parkbeheer Henk de Mooij hebben 15 november samen met Ted Wiegman, oprichter van Bollenstreekhout, de eerste van de 150 nieuwe bomen in het park geplant. Keukenhof ontving de bomen van Bollenstreekhout uit Lisse op Boomfeestdag.  

Het gezelschap plantte symbolisch de eerste boom, een moeraseik, op grond van de bloemententoonstelling. De tuinmannen van Keukenhof zullen de overige bomen, onder andere populieren, abelen en eiken planten. Voordat de bomen hun definitieve plaats op het landgoed krijgen, gaan ze eerst naar een tijdelijke plek om te groeien.

Keukenhof besteedt veel aandacht aan het bosonderhoud op het landgoed. Ter compensatie van een eerder noodzakelijk geoogste boom komen er drie gezonde in de plaats. De Mooij: “We zijn heel blij met deze samenwerking. Delen van de oude bomen worden hergebruikt in producten van Bollenstreekhout en Keukenhof ontvangt in ruil nieuwe, gezonde bomen om het landgoed aan te vullen.”
Door het regelmatig planten van bomen blijft de groene monumentale hoofdstructuur in stand en behoudt Keukenhof het bos voor de komende generaties.

Uit de krant