Logo lissernieuws.nl
De Protestantse Gemeente Lisse in wording beschikt nu nog over drie kerkgebouwen, waaronder de Gereformeerde Kerk aan de Heereweg. Uiteindelijk blijft er maar eentje in gebruik.
De Protestantse Gemeente Lisse in wording beschikt nu nog over drie kerkgebouwen, waaronder de Gereformeerde Kerk aan de Heereweg. Uiteindelijk blijft er maar eentje in gebruik. (Foto: archief/Arie in 't Veld)
Kort nieuws

CDA-fractie breekt lans voor opstellen kerkenvisie

  Geloof & Religie

Steeds meer kerken in Nederland verliezen hun oorspronkelijke functie en staan leeg, iets dat ook in Lisse gaat spelen. Volgens de Lisser CDA-fractie kan het opstellen van een kerkenvisie zeer nuttig zijn.

"Hiermee kunnen met verschillende partijen de mogelijkheden in kaart worden gebracht en kan een herbestemming naar een andere (maatschappelijke) functie eenvoudiger, efficiënter en effectiever worden ingezet", meldt de fractie aan het college van B en W. Vanuit het Rijk is subsidie beschikbaar zodat het opstellen van zo'n visie vrijwel kostenneutraal kan gebeuren. Het CDA vraagt het college of het bekend is met de regeling en of burgemeester en wethouders een kerkenvisie als goed instrument zien om het maatschappelijk vastgoed te beschermen en leegstand of verpaupering te voorkomen.

Meer berichten