Logo lissernieuws.nl
Foto: pr
Politiek

Raad van Kerken Lisse ontvangt Groene Kabouter

  Geloof & Religie

Frank Mélotte en Jeanette Loos van het CDA Lisse hebben op 17 juli de Groene Kabouter uitgereikt aan de Raad van Kerken als teken van erkenning en ondersteuning.

Tijdens de coronaperiode hebben de kerken in Lisse ervoor gezorgd dat bijeenkomsten, vieringen en diensten, de kern van de activiteiten van de kerken, toch doorgang konden vinden. Gedurende de lockdown waren de bijeenkomsten online. Via een inteken- of groepensysteem konden de kerken fysiek coronaproof bezocht worden door maximaal 30 personen. Dat is toch heel wat anders, helemaal bij cruciale momenten in het leven van Lissers: dopen en uitvaarten.

Frank Mélotte:”Als CDA Lisse willen wij graag onze bewondering uitspreken dat u zich zo aan de adviezen van de overheid heeft gehouden. Ook in die tijd dat er regelmatig door de buitenwereld met onbegrip werd gereageerd op de ‘status aparte’ van kerken. Vaak hoorden we van ‘De horeca moet dicht, de kerk hoeft dat niet’. Ondanks dit onbegrip voor de godsdienstvrijheid, die vrijheid waar het CDA steeds pal voor zal staan, hebben jullie je ingezet voor gemeenteleden en parochianen. Wij wensen jullie toe dat je snel weer op de reguliere wijze bij elkaar kan komen en dat het normale kerkleven weer terugkeert. Kerken en groepen inwoners zijn en blijven de kracht van ons dorp.”
In een dankwoord prees John Hazelaar namens de Raad van Kerken de inzet van de vrijwilligers van de kerken. “Zij zouden allemaal een Groene Kabouter moeten krijgen”, aldus Hazelaar.

Meer berichten