De Zemelpoldermolen trok veel bekijks zaterdag. Het leverde mooie plaatjes op.
De Zemelpoldermolen trok veel bekijks zaterdag. Het leverde mooie plaatjes op. Foto: Arie in 't Veld

Veel bezoekers voor Open Monumentendag

Historie Evenement

Evenement • Het zag er vrijdag niet zo florissant uit met regen die met bakken uit de hemel kwam, maar Open Monumentendag kon zich zaterdag toch verheugen op redelijk goede weersomstandigheden.

Door Arie in 't Veld

Daardoor waren er ook veel bezoekers. Omdat nergens toegangsbewijzen worden verkocht, kan de organisatie nooit precies aangeven hoeveel bezoekers er waren, maar het waren er in elk geval erg veel. Helaas moest de Heemtuin van deelname aan de Monumentendag afzien wegens de gevolgen van de zware regenval. Verder was het overal gezellig druk. Vooral bij en rond Kasteel Keukenhof waar altijd diverse evenementen worden gehouden. Zo trad koor De Kasteelheeren op, dat ook al bij de opening in Dever het nodige ten gehore had bracht. Boer Duineveld in de Poelpolder deed voor het eerst mee deed. Hij gaf vele malen aan bezoekers tekst en uitleg over het moderne boeren. En natuurlijk ging er veel aandacht uit naar de vele kalveren.

Ondertussen draaide de nabijgelegen Poelpoldermolen dat het een lieve lust was. Evenals de Zemelpoldermolen, waar de Bollen Mina's veel belangstelling voor hun optreden kregen. Zoals altijd stond ook de Agathakerk in de belangstelling en waren er bezoekers die zonder hoogtevrees de hoge toren beklommen om Lisse eens vanuit een andere invalshoek te zien. Met enige weemoed werd ook de expositie in de Beekbrugschool bekeken, die volgend jaar de deuren gaat sluiten. Kortom: Open Monumentendag 2017 was er eentje om met gouden letters in de annalen vast te leggen.

Uit de krant