Historische film bij Oud Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr/archief
Kort nieuws

Historische film bij Oud Lisse

  Historie

FILMAVOND • Het bestuur van Cultuur-Historische Vereniging "Oud Lisse", nodigt leden en belangstellenden uit voor een historische film over het ontstaan van de Bollenstreek.

Door Arie in 't Veld

De film draait dinsdag 17 oktober om 20 uur in de Vergulde Zwaan in de Eerste Havendwarsstraat. Bezoekers zien er hoe de bollenlanden zijn gevormd tot wat ze nu zijn. Ook het ontstaan van de veilingen en verkoop van de bollen, het bloemencorso en vele andere aspecten uit de hele Bollenstreek hebben passeren de revue.

Deze film is mede tot stand gekomen door de heer J. Zwetsloot en op dvd gezet door Simon van Dijk. Ook zal Koos van der Zwet iets vertellen en laten zien over de foto-expositie die hij heeft gemaakt voor de Open Monumentendag, die als thema had 'Boeren, Burgers en Buitenlui'. Hij zal het deze avond vooral hebben over boeren, waar hij een scala aan foto's van heeft. De burgers en buitenlui zullen wat minder ter sprake komen, dat komt een andere keer, volgens Van der Zwet. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>