Lezing 'Het Verleden van de Velden' bij Museum de Zwarte Tulp | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De lezing valt samen met de gelijknamige tentoonstelling die ook nog in het museum te bezichtigen is.
De lezing valt samen met de gelijknamige tentoonstelling die ook nog in het museum te bezichtigen is. (Foto: pr)

Lezing 'Het Verleden van de Velden' bij Museum de Zwarte Tulp

  Historie

Archeoloog Jeroen van Zoolingen geeft dinsdag 19 november vanaf 20.00 uur in Museum de Zwarte Tulp een lezing over zijn boek 'Het Verleden van de Velden'. In zijn lezing vertelt hij aan de hand van archeologische vondsten over de geschiedenis van de Duin- en Bollenstreek.

Het boek vormt de inspiratiebron voor de huidige tentoonstelling 'Het Verleden van de Velden' in Museum de Zwarte Tulp. Veel vondsten uit zijn boek en verhaal zijn tegelijkertijd in het museum te zien. De geschiedenis gaat zo'n 5000 jaar terug, toen de eerste bewoners in dit gebied tussen Rijn en Spaarne arriveerden. Maar er is ook genoeg te vertellen over de bewoning in de Romeinse tijd en vroege middeleeuwen.
De vele verdwenen en nog bestaande kastelen zijn een duidelijke aanwijzing voor de rol die de streek in de late middeleeuwen speelde, in de tijd dat het graafschap Holland werd gevormd. Van Zoolingen illustreert zijn verhaal met de vele vondsten die zijn gedaan tijdens de afgravingen van de oude duinen voor de bollenteelt, gecombineerd met gegevens van opgravingen van de laatste jaren.
Inloop 19.30 uur en de kosten zijn € 8,- p.p. (inclusief entree + koffie/thee). Aanmelden is niet verplicht, maar wel fijn. U kunt een mailtje sturen naar info@museumdezwartetulp.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>