Nieuw seizoen voor Verhalentafel in Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Welke verhalen van vroeger vindt u de moeite van het vertellen waard? Bij een Verhalentafel worden herinneringen aan Lisse en de regio gedeeld.
Welke verhalen van vroeger vindt u de moeite van het vertellen waard? Bij een Verhalentafel worden herinneringen aan Lisse en de regio gedeeld. (Foto: pixabay)

Nieuw seizoen voor Verhalentafel in Lisse

  Historie

Er komt een nieuwe serie van de Verhalentafel in Lisse. Zoals het er nu naar uitziet, gaan de afleveringen daarvan plaatsvinden onder auspiciën van de Cultuur-Historische Vereniging Oud Lisse in de Vergulde Zwaan, Eerste Havendwarsstraat 4.

Door Arie in 't Veld

In de afgelopen tijd hebben al veel mensen er blijk van gegeven graag over zaken van vroeger te vertellen en daar ook graag naar te luisteren. Iedereen die het leuk vindt om zijn of haar verhalen over vroeger met anderen te delen is van harte welkom. In principe bestaat de Verhalentafel uit tien bijeenkomsten, waarbij de deelnemers elkaar verhalen en herinneringen vertellen over het alledaagse leven van vroeger in hun dorp of stad. Als je het bij Lisse houdt kan het al gauw gaan over het werken in de bloembollenteelt of -export. Maar natuurlijk zijn er veel meer wetenswaardigheden die onder de aandacht kunnen worden gebracht. Er ligt ook een voorstel om een keer over de oorlogsjaren te praten in het kader van 75 jaar bevrijding. En verder de belevenissen rond de tram, de betrekkingen die Lissers in het dorp hadden en bijvoorbeeld het leven in bepaalde wijken.
Deelnemers kunnen oude voorwerpen en foto's meenemen als ze dat leuk vinden. De bedoeling is dat van elke Verhalentafel een verslag wordt gemaakt, zodat deze stukjes geschiedenis behouden blijven. Zo blijven de mooie verhalen van toen bewaard. Natuurlijk staat de koffie klaar.
De Verhalentafel is vanaf 5 februari steeds op de eerste woensdag van de maand. Het begint om 10 uur en het deelnemen eraan is gratis. Wie foto's van toen heeft kan ze meenemen. Belangstellenden dienen zich van tevoren op te geven bij het secretariaat van de Vereniging Oud Lisse: info@oudlisse.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>