Logo lissernieuws.nl
<p>Lisse rond 1830.</p>

Lisse rond 1830.

(Foto: pr)

Webinar bij Oud Lisse: ‘Hoe zag Lisse eruit in 1830?’

  Historie

De Cultuur-Historische Vereniging “Oud Lisse” organiseert een digitale lezing door bestuurslid Henk Schaap over ‘Hoe zag Lisse eruit in 1830?’. De lezing vindt plaats op dinsdag 22 juni en begint om 20.00 uur.

In dit webinar staat Lisse anno 1830 centraal. We maken kennis met de ligging van de wegen en het water. We zien waar de gebouwen stonden, hoe het land verdeeld was in percelen en wie de eigenaren waren. Ook maken we kennis met de bewoners en hun beroepen, van arbeider tot breivrouw en advocaat. We vertrekken vanaf de kern van het dorp naar de verschillende plekken zoals de Broekpolder, de Rooversbroek, de Poelpolder, de Lageveenpolder, de Grote Wildernis.

LisseTijdReis
In dit webinar wordt gebruikgemaakt van LisseTijdReis. Dit is een website met historische informatie van Lisse. Daarin is een digitale kaart opgenomen die gebaseerd is op kaarten uit de jaren 1812-1830. De digitale kaart is vervaardigd door een projectteam van Oud Lisse; Henk Schaap is coördinator van dit project. Naast de kaart is nog veel meer info opgenomen in LisseTijdReis. U krijgt een voorproefje. Volg het webinar via smartphone, tablet of de computer. U dient zich wel aan te melden via: oudlisse.nl/evenement/; klik op ‘Webinar op 22 juni 2021’ en schrijf in. U ontvangt per e-mail een link waarmee u de lezing kunt volgen.

Meer berichten