Logo lissernieuws.nl
Fleur hoopt op veel sponsors voor de egelopvang.
Fleur hoopt op veel sponsors voor de egelopvang. (Foto: Esther Akerboom)

Vier dagen lopen voor de egeltjes

  Human Interest

Lisse n De Lissese Fleur Goedemans is een jonge meid met een sportieve inborst en het hart op de goede plek. Zij gaat deze zomer de Nijmeegse Vierdaagse lopen en laat zich daarbij sponsoren voor de Egelopvang in Den Haag.

Door Esther Akerboom

De havoscholiere is van het sportieve type. Ze doet aan turnen, rijdt paard en loopt de Vierdaagse dit jaar al voor de vierde keer, samen met haar moeder Sylvia. Hun overbuurvrouw bracht ze op het idee. "Zij had al vaker de Vierdaagse gelopen en wij zeiden altijd voor de grap dat we ook wel een keertje mee zouden doen", vertelt Fleur. "Maar toen ik elf jaar was deden we echt mee en liepen we de 30 kilometer. We hadden toen ook al een goed doel waarvoor mensen mij konden sponsoren, dat was de Stichting De Paardenkamp in Soest, een opvang voor bejaarde paarden. Daarvoor heb ik toen 1000 euro bij elkaar gelopen." Het jaar daarop liepen Fleur en haar moeder de 40 kilometer zonder sponsoractie, maar vorig jaar viel de stichting Make a Memory de eer ten deel. Deze stichting verzorgt fotoreportages als een herinnering aan ernstig zieke, terminale of gestorven kindjes. "Wij hadden dat op tv voorbij zien komen en dat leek ons een heel mooi doel", aldus Fleur. "Die keer heb ik iets meer dan 1000 euro weten te verzamelen."

Dat het gekozen doel dit jaar Stichting Egelopvang Den Haag is, komt doordat Fleur gewoon heel erg dol is op egels. "Ooit kreeg ik van een vriendinnetje een egelknuffel cadeau, omdat wij egels allebei heel erg schattig vinden. Deze egel is mijn mascotte en gaat ook altijd mee naar turnwedstrijden en naar de Vierdaagse. Toen ik hoorde van de egelopvang in Den Haag ben ik een paar keer naar een open dag geweest en zag dat ze het geld daar goed kunnen gebruiken." Inmiddels zijn Fleur en haar moeder hard aan het trainen door met verschillende wandeltochten in de omgeving mee te doen. Moeder Sylvia is erg trots op haar dochter. "Ik vind het ook heel goed om je kind bij te brengen dat je niet alleen aan jezelf moet denken", geeft ze aan. In haar kapsalon aan De Ruyterstraat verkoopt ze allerlei leuke egelspulletjes en zelfgebreide egeltjes aan klanten en geïnteresseerden, waarvan de opbrengst ook geheel in de sponsorpot gaat.

Het duurt nog een paar weken tot het zover is en de teller van de sponsoractie staat nu op 205 euro. Om dit jaar ook de 1000 euro te halen, kan Fleur nog wel wat sponsoren gebruiken. Iedereen die de egeltjes een warm hart toedraagt en Fleur wil aanmoedigen kan terecht op www.devierdaagsesponsorloop.nl/wandelaars. Vul hier Fleur Goedemans in en je komt op haar pagina.

Meer berichten