Remco Tims tussen 6.000 mededarters bij Dutch Open | Lissernieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
Remco Tims speelde vooral de zaterdag de sterren van de hemel. "Alles viel op z'n plek, ik zat vol adrenaline."
Remco Tims speelde vooral de zaterdag de sterren van de hemel. "Alles viel op z'n plek, ik zat vol adrenaline." (Foto: pr)
Sport

Remco Tims tussen 6.000 mededarters bij Dutch Open

  Human Interest

SPORT • De 24-jarige Lisser Remco Tims deed in het eerste weekeinde van februari mee aan de Dutch Open Darts. Dit evenement in De Bonte Wever in Assen trok bijna 6.000 dartspelers vanuit de hele wereld en is vermoedelijk het grootste in zijn soort.

Door Jankees Faas

Remco deed in 2016 voor de eerste keer mee in Assen. De Dutch Open is in het verleden meerdere keren gewonnen door Raymond van Barneveld. "Ik werd gevraagd door Richard Haaima met wie ik samen speel in de eredivisie (Dartsbond Bollenstreek Rijnland) bij The Specials in Nieuw-Vennep. Assen is een open inschrijving. Ik had geen idee wat ik kon verwachten. De Bonte Wever is een mooie grote locatie. Er is een feesttent, waar je naar muziek kan luisteren. Er zijn kroegjes en eettentjes. Gezelligheid troef."

Vanaf de eerste partij had Remco de dartvorm te pakken. "Op ongeveer 150 borden wordt er gelijktijdig gespeeld. Het maakt wel indruk, als je in zo'n grote ruimte mag spelen. Ik had totaal geen verwachtingen. De partijen beginnen van 501. Ik begon tegen een Zweed die ik gelijk met 3-0 versloeg. Mijn eerste partij speelde ik om half twaalf in de ochtend, mijn laatste partij om half zeven. Alles viel lekker op de eerste dag. Bij veel partijen overklaste ik de tegenstander vanaf het begin. De scores liepen fantastisch. De laatste partij op zaterdag won ik zelfs van de Nederlands Kampioen bij de jeugd: ik eindigde de wedstijd in de beslissende leg met een briljante 126 finish op de bullseye, terwijl de tegenstander op dubbel 12 stond te wachten nadat hij een 180 had gegooid. Na een geweldige ontlading en met een goed gevoel ging ik die avond terug naar mijn hotel."

Bij de laatste 64
Doorgaan naar de zondag betekent plaatsing voor de laatste 64. "Waar mijn kamergenoten mee gingen doen aan een toernooitje in het hotel, ging ik op tijd naar bed. Ik heb die nacht niet goed kunnen slapen, de adrenaline gierde door mijn lichaam. Op zondag moest ik spelen tegen Wesley Harms (de huidige nummer vijf van de British Darts Organisation). Ik moest op de tribunebanen spelen waar de prominenten hun wedstrijden speelde. Ik besloot gewoon vrijuit te blijven spelen en de partij ging nog lang gelijk op. Uiteindelijk kwam ik helaas net iets tekort. Het gaf een goed gevoel dat ik in dat toernooi het verst was gekomen als darter van de DBBR, de bond waarin ik actief ben. "

In 2017 kwam Remco door een knieblessure niet ver in Assen, dit jaar was de derde ronde het eindstation voor Remco. Of Remco in de toekomst nog eens kan pieken in Assen hangt van diverse omstandigheden af. "Op zo'n dag moet je in een flow komen en zo min mogelijk fouten maken. Ook zal je gedurende de dag je concentratie moeten blijven vinden. Darten is daarom ook een mentale sport", aldus de sportieve Lisser.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>