Met deze vrolijke paars met roze outfits won het damesteam vorig jaar de originaliteitsprijs.
Met deze vrolijke paars met roze outfits won het damesteam vorig jaar de originaliteitsprijs. Foto: pr

Tessa en vriendinnen voeren actie tegen MS: geld inzamelen via ludieke spelletjesochtend

Human Interest

MS • Bij Tessa Kleemans werd in 2014 MS (chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel) vastgesteld. De 38-jarige Lissese is niet bij de pakken gaan neerzitten. Samen met negentien van haar vriendinnen (een deel uit haar familie) voert zij met het team Twenty4MS actie tegen de ziekte, die op dit moment nog niet is te genezen. Komende zondag 25 februari organiseren Tessa en haar meiden een spelletjesochtend tegen MS bij FC Lisse.

Door Jankees Faas

Vorig jaar deed het Twenty4MS-team voor de eerste keer mee aan de Rokjesdagloop door het Science Park te Amsterdam. Dit jaar staat het evenement gepland op zondag 18 maart. De opbrengst gaat naar MS Research.

Originaliteitsprijs
"Ons team bestaat uit diverse meiden, die ik ken van het Kidzteam (actief bij de thuiswedstrijden van FC Lisse 1). Verder moeders uit het voetbalteam van mijn zoon. Ook lopen vriendinnen van mij mee, schoonzussen waarvan zelfs een uit België en nichtjes van mij. Allemaal mensen om wie ik geef. Met onze roze en paarse rokjes kregen wij in 2017 de originaliteitsprijs. Wij hebben vijf kilometer gelopen. In totaal kwam er 150.000 euro binnen. Ons team haalde 3.000 euro op."

Tessa had een plan in haar hoofd zitten dit jaar nog meer bekendheid te geven aan de actievoerende vriendinnen tegen MS. "Ik kwam in contact met FC Lisse-bestuurslid Cees Verburg met het idee een spelletjesochtend te organiseren. Ik weet dat FC Lisse maatschappelijk betrokken is. Ik ben FC Lisse en alle sponsors dankbaar, dat wij de spelletjesochtend kunnen organiseren."

Spelletjesochtend
De spelletjesochtend komende zondag bij FC Lisse van 09.30 uur tot 13.00 uur is voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. "De kinderen kopen een spelletjeskaart van vijf euro. Dit bedrag gaat in zijn geheel naar het MS Fonds. Op veld tien staan een stormbaan en een opblaasbaar voetbalveld. Op veld zeven en acht worden er allerlei andere spelletjes neergezet, zoals latje knal, rokjesvoetbal, sleelopen. Voor de jeugd die er komt is het leuk om te weten, dat er diverse spelers van de zaterdagselectie komen helpen, zoals Wesley Storm, Rik Vermeulen, Justin Valk en Tom van der Star. Het is natuurlijk gaaf spelletjes te kunnen doen met je idool."
Om kwart voor een komen er collega's van Tessa van de politie een demonstratie geven. Hoe dat eruit gaat zien blijft een verrassing.

MS is een nare ziekte, die onvoorspelbaar is. Op dit moment zijn er 17.000 mensen in Nederland, die MS hebben. Elk jaar komen er nieuwe gevallen bij. Naast de spelletjesochtend bij FC Lisse is het mogelijk te doneren op het Twenty4MS-team via hun eigen Facebook-pagina.

Uit de krant