Lize (links) bij haar diplomauitreiking, samen met haar vriendin Linde.
Lize (links) bij haar diplomauitreiking, samen met haar vriendin Linde. Foto: pr

Lize gaat rondtrekken in Australië

Human Interest

Lisse n De examens zijn achter de rug, alle vlaggen met rugzakken zijn uitgewapperd en heel veel jongeren hebben de middelbare school verlaten met een krakend vers diploma op zak. Ook het Fioretti College in Lisse heeft een hele stoet geslaagden afgeleverd. LisserNieuws interviewde deze week voor de laatste keer een van de gelukkigen, namelijk Lize van Looij, die haar gymnasiumdiploma binnen heeft gesleept.

Door Esther Akerboom

Natuurlijk is Lize erg blij met haar diploma, dat ze vorige week dinsdag tijdens een gezellige diplomauitreiking in ontvangst mocht nemen. "Het voelt heel fijn dat je nu eindelijk je eigen pad kunt zoeken en doen wat je echt wilt. Het is na zes jaar school tijd om nieuwe dingen te ontdekken."

Tussenjaar
En dat laatste gaat Lize dan ook letterlijk doen, want een studie staat nog niet op de planning. "Ik kan wel meteen gaan studeren, maar ik heb liever even wat rust en daarom neem ik een tussenjaar. Eerst ga ik een tijdje lekker geld verdienen met mijn twee baantjes, bij de bakker en in de bediening. In januari wil ik naar Australië voor een maand of drie, vier. Daar ga ik naartoe met een reisorganisatie die je de eerste week op weg helpt. Daarna kun je zelf bepalen of je in je eentje of met een groepje verder wilt. Ik neem in ieder geval genoeg geld mee om lekker rond te kunnen trekken en als er een leuke plek is kan ik daar een tijdje blijven." Gelukkig maken haar ouders zich niet al te veel zorgen. "Ze supporten me en vinden het leuk dat ik mijn eigen plan trek."

Media
Over de toekomst en een studie heeft Lize wel nagedacht. "Ik denk dat ik iets ga doen in de mediarichting, misschien de studie Media & Communicatie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarmee kun je heel veel kanten op, de sociale kant, in de politiek of in het bedrijfsleven. Het lijkt mij het leukste om iets in de PR te doen voor een bedrijf. Maar ik weet het nog niet zeker. Afgelopen jaar vond ik eigenlijk alles interessant en het zou zomaar wat anders kunnen worden."

De schooltijd op het Fioretti gaat ze zeker wel missen. "Aan de ene kant ben ik er wel klaar mee, maar ik heb het erg gezellig gehad met mijn vriendinnen. Op school is het vanzelfsprekend dat je ze elke dag ziet, dat wordt nu allemaal anders. Ik zal dat zeker wel missen. Ik hoop dat onze vriendschap in de toekomst in ieder geval blijft bestaan."

Uit de krant