Zuid-Hollandse vakantieganger wil naar Drenthe of Gelderland in plaats van Spanje | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Drenthe staat bekend om de hunebedden. De provincie is als vakantiebestemming favoriet bij inwoners van West-Nederland.
Drenthe staat bekend om de hunebedden. De provincie is als vakantiebestemming favoriet bij inwoners van West-Nederland. (Foto: pixabay)

Zuid-Hollandse vakantieganger wil naar Drenthe of Gelderland in plaats van Spanje

  Human Interest

Ruim zes op de tien Nederlanders die deze zomer reisplannen naar het buitenland hadden, blijft vanwege het coronavirus nu thuis, of gaat vakantie vieren in eigen land. Onder de vakantiegangers uit West-Nederland (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht) staan de provincies Drenthe en Gelderland bovenaan op de wensenlijst. Dit blijkt uit een enquête van BungalowparkOverzicht.nl, waarbij ongeveer 1.200 Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen voor dit jaar werd gevraagd. 

Liefst 44% van de ondervraagden past de vakantiebestemming aan van het buitenland naar eigen land, terwijl 19% dit jaar zelfs helemaal een streep zet door de plannen. Bijna 22% van de vakantiegangers twijfelt nog wat te doen en 15% is nog steeds van plan om de zomervakantie in het buitenland door te brengen.

Voorkeuren verschillen sterk per regio
Mensen uit het westen van het land willen het liefst nog een keer naar Drenthe of Gelderland afreizen. Ook de provincies Zeeland, Limburg en Noord-Holland staan hoog op hun bucketlist. De meest gewilde bestemmingen verschillen echter sterk per regio. Zo willen mensen uit het midden van het land graag Zeeland bezoeken, terwijl noorderlingen het liefst een keer naar Limburg afreizen. Een overzicht van alle provincies staat op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/bucketlist-welke-provincie-nederlandse-reiziger-graag-bezoeken

Mannen versus vrouwen
Ook tussen mannen en vrouwen zijn er verschillende vakantievoorkeuren, blijkt uit het onderzoek. Nederlandse mannen blijken het liefst Limburg te willen ontdekken, terwijl bij de vrouwen juist Zeeland boven aan de bucketlist staat.
Qua leeftijdsgroepen zijn er ook duidelijke verschillen. Nederlanders die tussen de 20 en 40 jaar oud zijn, willen het liefst Limburg leren kennen, terwijl dat bij Nederlanders tussen de 40 en 60 jaar oud juist geldt voor Zeeland. Nederlandse 60-plussers willen graag nog een keer naar Gelderland toe.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>