Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Pixabay

Ingezonden stuk over hardrijders op de Heereweg

Ingezonden

De redactie van LisserNieuws ontving van Thomas Prehn en Ioana Vitu een bezorgde mail over de verkeersveiligheid op de Heereweg.

“Als nieuwkomers in Lisse vinden wij de snelheidsbeperkende maatregelen hier onvoldoende. Aan de Heereweg waar wij wonen zijn geen maatregelen om te voorkomen dat mensen harder rijden dan 50 km/u. Dit is een straat met veel geparkeerde auto’s, en jonge kinderen (ook die van ons) moeten dagelijks meerdere keren de straat oversteken om naar school te gaan en met vriendjes te spelen. Auto’s passeren vaak met snelheden boven de 50 km/u. Soms lijken er ‘s nachts snelheidsraces te zijn. 

Verder zijn de verkeersdrukte en het aantal vrachtwagens toegenomen nadat de brug bij Laan van Rijckevorsel werd afgesloten voor zware voertuigen. Bewoners op en rond de Heereweg hebben de gemeente al eerder benaderd om een oversteekplaats aan te vragen en hun zorgen te uiten over het verkeer en het ontbreken van adequate maatregelen om de snelheid af te remmen. Ze kregen een standaard afwijzingsbericht. 

Vorig jaar gebeurde er een ernstig ongeval op de Laan van Rijckevorsel, een straat die in veel opzichten lijkt op de Heereweg. Hier was tijdelijk een box geplaatst waar de gereden snelheid op af te lezen was, maar die is nu weer verwijderd!? Moeten we wachten op net zo’n ongeval voor de gemeente in actie komt?”

Uit de krant

Uit de krant