Wanneer bollengrond verdwijnt, moet deze gecompenseerd worden.
Wanneer bollengrond verdwijnt, moet deze gecompenseerd worden. Foto: pixabay

CDA Lisse verontrust over lagere vergoeding bollengrond

Landbouw / Visserij

COMPENSATIE • De plaatselijke CDA-fractie heeft het Lisser college schriftelijk vragen gesteld over de aangekondigde aankoop door de gemeente Noordwijk van bollengrond.

De gemeente Noordwijk wil starten met bouwproject Bronsgeest en is voornemens hiervoor bollengrond te onttrekken. Wanneer bollengrond verdwijnt ten gunste van bijvoorbeeld woningbouw, moet ter compensatie een bedrag worden betaald.

Noordwijk stelt dat voor de compensatie van het onttrekken van de grond aan Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) een vergoeding betaald zal worden die de helft bedraagt van wat gebruikelijk is, namelijk 20 euro per meter in plaats van de gebruikelijke 40 euro. Die ontwikkeling ziet CDA Lisse als verontrustend. De fractie wil daarom van het college weten of het op de hoogte is van de Noordwijkse plannen en waarom de gemeente Noordwijk de helft minder hoeft te betalen. Het CDA vraagt zich af wat het betekent voor de financiële positie van de GOM en in hoeverre dit leidt tot een financieel risico voor de deelnemende gemeenten. De fractie wil weten wat de mening van de GOM én van het Lisser college is over de aanvraag van de gemeente Noordwijk.

Uit de krant