De leerlingen van groep 5/6 van de St. Willibrordschool mochten ontbijten in de raadzaal van het gemeentehuis.
De leerlingen van groep 5/6 van de St. Willibrordschool mochten ontbijten in de raadzaal van het gemeentehuis. Foto: Esther Akerboom

Bammetjes eten met de burgemeester

Onderwijs Politiek

GEZONDHEID • Een gezond ontbijt is belangrijk en om dat de jeugd bij te brengen, is de week van het Nationaal Schoolontbijt in het leven geroepen.

Door Esther Akerboom

In Lisse ontbeten de kinderen van groep 5/6 van de St. Willibrordschool afgelopen donderdag met burgemeester Lies Spruit in de raadzaal van het gemeentehuis. De kinderen waren best onder de indruk en sommige waren verbaasd dat 'die mevrouw' de burgemeester was. Zij ging even in gesprek met de leerlingen over hun ontbijtgewoontes en legde uit waarom een gezond ontbijt zo belangrijk is en dat dit ontbijt daarvan een voorbeeld was.

Volgens juf Eline van Dijk wordt er op de Willibrordschool veel aandacht besteed aan gezondheid. "We stimuleren ouders om hun kinderen fruit en water mee te geven naar school en volgen cursussen over gezonde voeding. Ook doen we beweegspelletjes tijdens de lessen en wandelen we elke dag 'the daily mile'. Kinderen kunnen er dan fris weer tegenaan."

Nadat de burgemeester nog wat vragen over zich heen had gekregen, variërend van 'Wat is uw lievelingseten?' tot 'Hoe oud bent u?' en 'Maar wat dóe je dan de hele dag?', was het tijd voor de overhandiging van een cheque voor het Jeugdcultuurfonds, dat dit jaar het goede doel van het schoolontbijt was, en mochten de kinderen met de burgemeester op de foto.

Uit de krant