Deze leerlingen aten een etmaal niks en haalden zo geld op voor de actie Zip your Lip.
Deze leerlingen aten een etmaal niks en haalden zo geld op voor de actie Zip your Lip. Foto: pr

Een dag lang vasten voor 'Zip your Lip'

Onderwijs

HONGER • In totaal 52 leerlingen (zowel derde-, vierde- als vijfdejaars) deden vrijdag 8 juni mee aan de actie 'Zip your Lip'.

Vrijdagochtend verzamelden de leerlingen zich om 09.00 uur in school. Vanaf dat moment mocht er niet meer gegeten worden, met als doel geld in te zamelen voor Worldvision. Dit is een organisatie die wereldwijd de strijd aangaat tegen honger. De actie werd georganiseerd door de leerlingenvereniging (FSV) van het Fioretti College. Het FSV bestaat uit ongeveer 60 leerlingen die in verschillende groepen allerlei leuke activiteiten in school organiseren.

Tijdens de actie konden leerlingen deelnemen aan meer dan twintig workshops zoals salsa dansen, yoga, breakdance, Magic the Gathering en karaoke, allemaal georganiseerd door medewerkers en leerlingen van de school. Na een hongerige en voor velen slapeloze 24 uur werd het resultaat bekendgemaakt.

De 52 leerlingen haalden met elkaar een mooie 3773 euro op. Robine Schoonderwoerd had maar liefst 400 euro opgehaald en kreeg daarvoor een cadeaubon van Panini.

Na een etmaal niet eten werden de leerlingen getrakteerd op een ontbijt, gesponsord door de school, Albert Heijn en Hoogvliet.

Uit de krant