Nationaal Schoolontbijt bij Don Bosco: met de burgemeester aan tafel | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Een gezellig ontbijt in de klas, samen met de burgemeester. Dat vonden de leerlingen tof!
Een gezellig ontbijt in de klas, samen met de burgemeester. Dat vonden de leerlingen tof! (Foto: Esther Akerboom)
Politiek

Nationaal Schoolontbijt bij Don Bosco: met de burgemeester aan tafel

  Onderwijs

Lisse • Het was voor de leerlingen van de groep Hyacint van de Don Boscoschool afgelopen donderdag een bijzondere ochtend, want er werd op school ontbeten in het kader van het Nationaal Schoolontbijt dat in de week van 5 t/m 9 november voor de 16e keer in het hele land werd gehouden om het belang van een goed ontbijt te benadrukken. En het was wel heel speciaal dat burgemeester Lies Spruit mee kwam ontbijten.

Door Esther Akerboom

Om half negen zaten de leerlingen goed voorbereid te wachten op wat komen ging. Het gebeurt natuurlijk niet iedere dag dat er zulk hoog bezoek komt. "Wel doen we elk jaar mee met het Nationaal Schoolontbijt", vertelt juf Sandra Erich. "Ook met de week van de pauzehap en we hebben een paasontbijt. Maar vandaag is het een beetje feest, want het is natuurlijk heel speciaal dat we de enige klas zijn waar de burgemeester mee komt eten."
In de klas zitten heel wat kinderen die niet uit Lisse komen, dus niet alle kinderen kenden burgemeester Lies Spruit. En dat een burgemeester ook een vrouw kon zijn, maakte ook best indruk. Zij mocht plaats nemen aan een speciaal voor haar gereserveerde tafel en praatte met de kinderen over het belang van een goed ontbijt, terwijl de kinderen hun broodjes mochten smeren. Sommige kinderen waren goed geïnformeerd. "In bijna alles zit suiker", wist een jongetje. "En het brood dat hier ligt is het ongezondst." Nu viel dat wel mee, want het was bruin brood. De meeste kinderen bleken wel goed te ontbijten en de burgemeester bekende dat zij soms wel eens een krentenbol meegraaide als ze te laat uit bed was gekomen.
De vragen die de kinderen aan de burgemeester stelden hadden weinig te maken met ontbijten en liepen uiteen van hoe je burgemeester wordt en of dat een kwestie van geluk hebben is, tot hele politieke vraagstukken, zoals wanneer er nieuwe woningen worden gebouwd in Lisse en wat er nou met het Heemskerkplein gaat gebeuren. Dat de burgemeester 'best oud' werd genoemd nadat iemand naar haar leeftijd had gevraagd, kon haar gelukkig niet deren. Namens de gemeente overhandigde zij een cheque voor het goede doel van het schoolontbijt, dit jaar de Stichting Kinderpostzegels.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>