Paarse vrijdag op het Fioretti College | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Op Paarse Vrijdag dragen docenten en leerlingen iets paars, rose of regenboogkleuren.
Op Paarse Vrijdag dragen docenten en leerlingen iets paars, rose of regenboogkleuren. (Foto: pr)

Paarse vrijdag op het Fioretti College

  Onderwijs

Lisse • De regenboogvlaggen wapperden vrijdag 14 december voor het Fioretti College in Lisse. Er werd voor de achtste keer Paarse Vrijdag georganiseerd op school. Een bijzonder initiatief van de GSA (Gay Straight Alliance ook wel Gender and Sexuality Allliance genoemd) die graag zichtbaar wil maken dat leerlingen op school zichzelf mogen zijn.

Diversiteit op school is iets dat ze omarmen en niet willen wegpoetsen. Sinds 2011 organiseert de GSA Fioretti College verschillende acties op school, om seksuele diversiteit en genderdiversiteit zichtbaar en bespreekbaar te maken. En met succes. Meer leerlingen durven openlijk voor hun seksuele geaardheid uit te komen en ook transgenderleerlingen hebben op school de mogelijkheid gekregen om met een nieuw gender hun schoolcarrière te vervolgen.

Dit jaar brachten burgemeester Lies Spruijt en wethouder Jeanet van der Laan een bezoek aan het Fio in het kader van Paarse Vrijdag. Zij spraken met de leerlingen Zus Rotteveel en Cas van Hameren, die de GSA leiden op het Fio. Verder kregen ze roze koeken aangeboden van de barcommissie en werden ze geïnterviewd voor de schoolkrant.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>