Leerlingen Fioretti College volgen challenge bij Praktijk Gezonder | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De leerlingen hebben zich beziggehouden met het organiseren van een Gezondag.
De leerlingen hebben zich beziggehouden met het organiseren van een Gezondag. (Foto: pr)

Leerlingen Fioretti College volgen challenge bij Praktijk Gezonder

  Onderwijs

UITDAGING • In de week van 11 t/m 15 maart heeft Technolab Leiden in samenwerking met het Fioretti College Lisse en lokale ondernemingen de Dromen & Doen week georganiseerd.

Een groepje leerlingen uit 4 havo van het Fioretti College is bij Praktijk Gezonder aan de slag gegaan met het voorbereiden van het evenement Gezondag. Een gratis evenement dat in het teken staat van gezondheid, plaatsvindt bij Nederzandt en georganiseerd wordt door Praktijk Gezonder.

De leerlingen worden door de challenge gestimuleerd om bepaalde kwaliteiten te ontwikkelen die passen binnen ondernemend gedrag, waarbij de focus ligt op samenwerking, creativiteit & innovatie, communicatie en reflectie. Leerling Lysanne: "Wij hebben onze stage bij Praktijk Gezonder allemaal als heel leerzaam ervaren. Niet alleen hebben we geleerd wat er allemaal bij een evenement organiseren komt kijken, maar hebben we ook heel veel informatie over voeding en meer gekregen. Alles was ontzettend goed georganiseerd en we konden daardoor maximaal van onze stage leren."

De leerlingen hebben in deze week leren samenwerken met medeleerlingen en met de professionals in het vakgebied. Ze hebben hun ervaringen gepresenteerd op school én kennisgemaakt met het vakgebied van Praktijk Gezonder. Zo hebben de leerlingen veel geleerd over voeding en op donderdag hebben ze zelf een gezonde lunch verzorgd. Op al deze ervaringen wordt gereflecteerd in het kader van hun eigen dromen over de toekomst. Zo maken zij beter voorbereid hun studiekeuze.

Eugenie heeft de leerlingen vanuit Praktijk Gezonder begeleid en dat was ook voor haar een leerzame ervaring. "Nadat de eerste dag verstreek werd het enthousiasme groter en werden er gerichte vragen gesteld. Dit ging niet zozeer om het evenement zelf, maar juist om gezondheid. Deze leerlingen zijn onze toekomst, hoe fijn is het als we hen op deze leeftijd al bewuster kunnen maken over leefstijl en voeding. En dat is uiteindelijk waar het tijdens het evenement Gezondag ook om draait."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>