Internationale Schakelklassen mogelijk naar Beekbrug | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De Beekbrug ging in augustus vorig jaar definitief dicht. | Foto: archief/Nico Groen
De Beekbrug ging in augustus vorig jaar definitief dicht. | Foto: archief/Nico Groen (Foto: Nico Groen)

Internationale Schakelklassen mogelijk naar Beekbrug

  Onderwijs

Lisse ♦ De Beekbrugschool is in beeld als huisvesting voor de Internationale Schakelklassen, die nu nog gevestigd zijn in Katwijk. Als de gemeenteraad op donderdag 20 juni geld beschikbaar stelt, gaan de plannen door en wordt de school opgeknapt.

De Internationale Schakelklassen (ISK) zijn nu nog gehuisvest in Katwijk, maar het ging om tijdelijke huisvesting tot komend najaar. Daarom is onlangs opnieuw bekeken waar in de Bollenstreek de klassen een plek kunnen krijgen. Aangezien de Beekbrug leeg staat en goed bereikbaar is, is deze school na een opknapbeurt een geschikte locatie, vindt de gemeente.

Nederlands leren

De ISK biedt onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar, die nog maar kort in Nederland wonen en de Nederlandse taal nog niet spreken. De kinderen blijven maximaal twee jaar op de ISK, waarna ze doorstromen naar het regulier VO/MBO-onderwijs. Het is een intensieve vorm van onderwijs (NT2), die een betere start betekent voor de schoolcarrière van deze kinderen.

Goede start

Wethouder Jeanet van der Laan: "De Internationale Schakelklassen geven deze kinderen een goede start. Ik ben dan ook blij dat we deze voorziening hebben in de Bollenstreek en ik heet ze graag welkom in Lisse. Het is bovendien een plus als we het schoolgebouw op deze manier kunnen behouden en een duurzame invulling kunnen geven."

De gemeenteraad gaat zich op 20 juni buigen over een kredietvoorstel. Dat gaat om een bedrag van 850.000 euro, laat de gemeente weten. "Hieraan betalen Katwijk, Noordwijk, Lisse, Hillegom en Teylingen aan mee. Een precieze verdeling moet bestuurlijk nog worden afgesproken."

Omwonenden

De omwonenden van de Beekbrug zijn op de hoogte van de plannen. Bij groen licht van de gemeenteraad organiseert de gemeente na 20 juni samen met de ISK een informatieavond. Omwonenden maken dan kennis met de medewerkers van de school, die hun kennis en ervaringen uit Katwijk delen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>