Uitreiking scholenpakket jonge mantelzorgers | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto:

Uitreiking scholenpakket jonge mantelzorgers

  Onderwijs

Hillegom • Voor de eerste keer is een landelijke week van de jonge mantelzorger gehouden. Deze vond plaats van 3 tot en met 9 juni. Het doel van deze week is (h)erkenning voor jonge mantelzorgers. Dit zijn kinderen en jongeren tot en met 23 jaar, die opgroeien met de zorg voor en om een familielid die langdurig ziek is, een beperking heeft of verslaafd is.

Ook in Hillegom is meegedaan aan de week van de jonge mantelzorger. En wel op een zo praktisch mogelijk manier. In afstemming met enkele basisscholen heeft WelzijnsKompas concrete tools met betrekking tot jonge mantelzorgers ontwikkeld en verzameld. Het scholenpakket jonge mantelzorgers kan door intern begeleiders, meesters en juffen op basisscholen direct ingezet worden in de klas en in kind gesprekken. Woensdag 5 juni werd het eerste scholenpakket uitgereikt in Hillegom. Intern begeleidster Esther Kasbergen, van De Toermalijn heeft het scholenpakket in ontvangst genomen.

'Opgelucht staat netjes'

Het scholenpakket bestaat uit een doe-boek voor kinderen, een aangepast jenga-spel met vragen erop, een signaleringskaart voor docenten, het dobbelspel 'opgelucht staat netjes', informatie over ondersteuningsaanbod in de regio en een usb stick waarop allerlei informatie en tools zijn verzameld, zodat scholen zelf kunnen inzetten wat bij hen past.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>