Gouden Schoolkantine Schaal voor Fioretti College Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Conrector Rob de Kleijn is trots op de Gouden Schoolkantine Schaal die het Fioretti in Lisse ontving.
Conrector Rob de Kleijn is trots op de Gouden Schoolkantine Schaal die het Fioretti in Lisse ontving. (Foto: pr)

Gouden Schoolkantine Schaal voor Fioretti College Lisse

  Onderwijs

VOEDING • Het Fioretti College in Lisse heeft een Gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum verdiend voor het gezonder maken van het aanbod aan eten en drinken voor de leerlingen.

Conrector Rob de Kleijn: "Wij zijn hier uiteraard heel erg blij mee en trots op. Hiermee laten wij zien dat onze schoolkantine gezond is ingericht. Onze school zorgt voor een omgeving waar gezond eten eenvoudig is met de gedachte dat dit bijdraagt aan een gezonde leefstijl en ontwikkeling van onze leerlingen. In samenwerking met cateringbedrijf Catermaat streven we naar een aanbod van gezonde dranken en etenswaren. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in onze gezonde schoolkantine; het oog van de leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar. Onze school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines."

De richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen daar immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>