Onderwijs op afstand in De Waterval | Foto: pr
Onderwijs op afstand in De Waterval | Foto: pr Foto: pr

Op afstand meekijken bij De Waterval

Onderwijs

Als we onderwijs op afstand kunnen bieden, dan kunnen we de geplande meekijkdagen ook gewoon aangepast door laten gaan, dacht het team van Jenaplanbasisschool De Waterval, inmiddels bedreven in afstandsonderwijs.

Rekenen in pyjama, extra lang buiten spelen, keer op keer je lievelingsfilm kijken of je storten op een creatief project. Maar ook weinig contact met je vrienden, het moeilijk vinden om de motivatie te vinden en dag en nacht met je ouders en kleine zusje onder één dak. De maatregelen rondom het coronavirus vragen om veel flexibiliteit van kinderen. Op De Waterval moest er, net als op alle andere scholen in Nederland, snel een oplossing gevonden worden om de leerlingen op afstand te onderwijzen. Leerkrachten bezorgen het schoolwerk aan huis, geven online instructie en middels de weekplanners waar Jenaplan-leerlingen normaal gesproken al dagelijks zelfstandig mee werken kan iedereen thuis aan de slag. Geen gemakkelijke opgave, want alleen aan je bureautje werken is toch heel anders dan in een tafelgroep met vrienden.

"We houden deze week een digitale weeksluiting, of viering, zoals we dit noemen. De leerlingen kunnen filmpjes sturen met een zelfbedacht optreden en een compilatie hiervan wordt naar iedereen verstuurd, zodat we toch de viering kunnen blijven delen met elkaar’, vertelt directeur Floris van der Klein. De meekijkdagen die gepland stonden voor 30 maart, 1 april en 3 april kunnen wat Van der Klein betreft ook gewoon op die manier doorgaan. De school is elke dag telefonisch en per e-mail bereikbaar en digitale rondleidingen worden niet uitgesloten. Zodra de scholen weer opengaan zal De Waterval elke dag open zijn voor geïnteresseerde ouders en kinderen. "We kijken er, misschien nu wel het meest, erg naar uit om nieuwe leerlingen met open armen te verwelkomen."

De Waterval is telefonisch bereikbaar op: 0252-418191. Website: www.de-waterval.nl

Uit de krant