Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Afscheid leerlingen groep 8 Don Boscoschool Lisse

  Onderwijs

De meeste leerlingen uit groep 8 verheugen zich op een afscheid van de basisschool met een musical, een kamp en een uitzwaaimoment. Maar dat liep op veel scholen anders dan anders, vanwege corona. Ook op de Don Boscoschool in Lisse verliep het niet zoals gebruikelijk. En toch was het een geweldige afsluiter!
   

Helaas geen kamp dit schooljaar. Het zag er zelfs naar uit dat er geen afscheidsmoment zou kunnen zijn voor de leerlingen en de ouders van groep 8. De leerkrachten van groep 8 vonden dit geen goed idee en natuurlijk werden zij daarin gesteund door de directie. "We hebben een aantal afspraken gemaakt met elkaar en verder mochten we ons gang gaan", zei een van de leerkrachten.
Er waren allerlei ideeën, maar het budget was wel een uitdaging. "We hebben via social media een oproep gedaan en ook een aantal partijen benaderd. We kregen steeds zulke geweldige reacties van bedrijven, maar zelfs ook van de oma van een van onze leerlingen. Het zag er goed uit, dus we konden onze ideeën concreet gaan maken. De locatie waar de musical normaal gesproken opgevoerd wordt, was niet groot genoeg om de 1,5 meter te bewaken. 't Poelhuys is benaderd en de datum werd geprikt. Dit kon mede door een goede samenwerking met collega-school De Klarinet die iets andere plannen had dit schooljaar. In goed overleg kwam de maandag hierdoor beschikbaar. De kinderen waren echte sterren. Naomi van Fashion Dream Hairstylist heeft de haren van de meiden gedaan. De kinderen hebben een geweldige musical neergezet, de tent stond letterlijk op z'n kop. Wat zijn we ontzettend trots op ze! Verder wilden we ook heel graag met alle leerlingen uit groep 8 nog een dagje weg. We zijn dinsdag door een touringcar opgehaald en we hebben een dag poldersport gedaan in De Kwakel. We hebben slootjes gesprongen aan touwen gehangen. Kortom: ons lekker uitgeleefd. Al het eten door de dag heen is verzorgd door slagerij Clemens, Jumbo Weeland en bakkerij Van Maanen uit Noordwijkerhout. De kinderen zijn werkelijk niets te kort gekomen. Ten slotte kwam Eetwinkel De Buren nog friet en een snack bezorgen. Daarnaast zijn we nog gesponsord door WMP Tech, automobielbedrijf Duivenvoorde en Familie Verschoor. Allen heel erg bedankt. Alle leerkrachten wensen de leerlingen heel veel succes op de middelbare school, maar nu eerst... vakantie!"

Meer berichten