Logo lissernieuws.nl
Een gesigneerd exemplaar van het nieuwste boek van Thomas Olde Heuvelt voor het Fioretti College.
Een gesigneerd exemplaar van het nieuwste boek van Thomas Olde Heuvelt voor het Fioretti College. (Foto: pr)

Bestsellerauteur Thomas Olde Heuvelt inspireert leerlingen Fioretti Lisse

  Onderwijs

Als je in Nederland een fantasie- en horrorverhaal wil lezen, dan is er een schrijver bij wie je altijd terecht kunt: bestsellerauteur Thomas Olde Heuvelt. Niet alleen zitten zijn boeken vol spanning en sensatie, ook is het een leuke en aardige auteur. Tijdens een onlinelezing die werd georganiseerd door Boekhandel Wagner uit Sassenheim, mochten leerlingen uit 5V van het Fioretti College Lisse aansluiten. Op vrijdag 16 april, de dag van zijn verjaardag, vertelde hij alles over zijn leven als schrijver en zijn nieuwe boek Orakel. 

Door Isa van Andel

Olde Heuvelts genre onderscheidt zich van vele Nederlandse boeken. Anderen zouden zich daar zorgen over kunnen maken omdat ze afwijken van de rest, maar hij staat er vol zelfvertrouwen in. Dat is begrijpelijk als je ziet hoe succesvol zijn boeken zijn. Thomas Olde Heuvelt is een sympathieke auteur met humor, wat ook te merken was in de lezing. De sfeer was daarom erg gezellig en luchtig, waardoor het uur voorbij vloog. Deze auteur weet veel van zijn vak en je merkt gelijk dat hij het ook echt leuk vindt om te schrijven. 

Boek speelt zich af in de Bollenstreek
De lezing begon met een introductie van zijn nieuwe boek Orakel (2021), de opvolger van  Echo (2019). Zijn nieuwe verhaal speelt zich af in de Bollenstreek, wat het voor ons speciaal maakt. Olde Heuvelt heeft niet alleen lezingen gegeven voor zijn nieuwe boek, maar is ook langs maar liefst 83 boekhandels in heel Nederland geweest om daar zijn boeken te gaan signeren. Hij hoopt dat Orakel net zo succesvol wordt als zijn meesterwerk HEX (2013), dat in meerdere talen is uitgegeven en waarvan de televisierechten zijn verkocht. Daarnaast is de roman geprezen door horrorkoning Stephen King die het beschreef als ‘Briljant en volstrekt origineel’. HEX staat op de leeslijst van menig scholier.

Gefascineerd door Stephen King
Tijdens de lezing werden er verschillende vragen gesteld door leerlingen. Zo werd er gevraagd of Orakel ook een tv-serie krijgt en hoe Thomas Olde Heuvelt zijn karakters maakt. Daarnaast gaf hij meerdere tips over hoe je kunt beginnen met schrijven. Wat ook indrukwekkend was om te horen, was de weg die hij zelf heeft afgelegd. Hij vertelde hoe hij vroeger al horrorverhalen las en toen wist dat hij die zelf later zou willen schrijven. Van jongs af aan was hij al gefascineerd door de verhalen van Stephen King. Om beter te worden in schrijven bleef hij zichzelf uitdagen. Dat resulteerde in een verbetering van zijn schrijfstijl door de jaren heen. Dit was niet alleen interessant om naar te luisteren, maar ook heel motiverend. Alle vragen beantwoordde hij uitgebreid en duidelijk. Dat maakte dat de lezing erg leuk en nuttig was.

Meer berichten