Logo lissernieuws.nl
<p>Juf Anke tijdens de door haar georganiseerde Werelddansdag, vanwege haar jubileum. | Foto: pr</p>

Juf Anke tijdens de door haar georganiseerde Werelddansdag, vanwege haar jubileum. | Foto: pr

(Foto: pr)

Daltonschool De Tweemaster danst met juf Anke

  Onderwijs

Op De Tweemaster (locatie Gerard Doustraat) werd 12 juli een Werelddansdag gehouden onder leiding van Grote Broer Kunsteducatie. Initiator van dit festijn was kleuterjuf Anke Nederpel, die in augustus - midden in de zomervakantie - 40 jaar in het onderwijs werkt. Zij wilde dit jubileum graag vieren met alle leerlingen. 

In de ochtend kregen alle groepen een dans aangeleerd die ze ‘s middags op het plein konden demonstreren. Na het dansfeest, waar iedereen erg van genoot, was het nog niet voorbij, want dinsdagochtend 13 juli ontving juf Anke van elke leerling een bloem en kreeg ze een bericht van kinderpopster Dirk Scheele. 

Kinderen en met name kleuters zitten in haar hart. “Het leuke aan het onderwijs aan kleuters is voor mij de lessen gieten in een voorstelling. Ik heb tijdens mijn stage geleerd om niet te gaan zitten tijdens een uitleg of aanleren van een gedicht of lied. Ik moest daar verkleed een verhaal vertellen en dat beviel zo goed, dat doe ik nog steeds. Ook maak ik veel gebruik van muziek, daar is ook deze dansdag uit voortgekomen”, vertelt ze. De omschakeling in de lockdowns naar online onderwijs vond ze lastig. “Gelukkig waren de kleuters al een beetje gewend aan het werken met chromebooks. Verder maakten we elke twee weken een tas met knutselopdrachten die opgehaald kon worden. Zo gingen de thema’s mee naar huis. Via Meet-sessies zagen wij dan de werkjes online voorbijkomen. Maar wat waren we blij toen we weer terug in de klas waren!”

Ankes hoofd zit vol dierbare herinneringen aan de afgelopen decennia. “Toen het een keer slecht weer was, ging de lampionnenoptocht gewoon door, in de Hobaho-hal. En ik ging altijd hout halen bij de Elka timmerfabriek; het leek wel alsof er dan opeens meer restjes uit de zaagmachine kwamen. Vaak net mooie plankjes voor een vaderdagcadeau. De timmertafel is trouwens nog steeds mijn favoriete hoek in de aula!”, zegt ze enthousiast.

Het liefst zou Anke nog een keer een activiteit samen met de andere Tweemaster-locatie (Nassaupark) doen. “Drie jaar geleden hadden we een grote circusdag in de Waterkanten. Met 400 kinderen hebben we een groot optreden verzorgd voor alle ouders, dat was geweldig.”

Meer berichten