Ontruiming na plofkraak Hema (update) | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: AOK

Ontruiming na plofkraak Hema (update)

  Politie

Lisse • Op een geldautomaat in de Hema in Blokhuis was maandag 25 mei om 3.00 uur een plofkraak.

Bovenwoningen werden ontruimd omdat instortingsgevaar onderzocht moest worden. Zo’n 47 bewoners werden geëvacueerd. De explosieven opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld om te kijken of er geen explosieven waren achter gebleven. Burgemeester Lies Spruit kwam ook ter plaatse en werd geïnformeerd. Een van de bewoners meldde dat hij wakker werd van een zware klap. Hij ging kijken en zag veel rook en water van de sprinkler. De politie was volgens hem zeer snel aanwezig. Een deel van de bewoners werd uiteindelijk opgevangen in de Nachtegaal. Vanwege het incident is de markt maandag niet doorgegaan. De schade in het winkelcentrum is groot. 112hm.nl meldt dat na het onderzoek van de EOD bleek dat er geen explosieven meer lagen in de winkel of bij de geldautomaat. Hierop kon de technische recherche veilig de winkel betreden en starten met het sporenonderzoek.

De Brandweer Hollands Midden laat in een Twitter bericht weten dat de passage en de winkels aan de kant van de Hema voorlopig nog afgesloten is voor onderzoek.

? update 27 mei:

De plofkraak die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond op de geldautomaat bij HEMA Lisse, heeft ertoe geleid dat SNS per direct alle geldautomaten in HEMA-vestigingen sluit.

Bij de plofkraak  werd oveel schade aangericht dat woningen boven de winkel tijdelijk moesten worden ontruimd. SNS vindt het veiligheidsrisico voor omwonenden en HEMA-personeel te groot. In totaal gaat het om zo’n 200 geldautomaten. Regiobank, net als SNS onderdeel van de Volksbank, sluit haar geldautomaten in Spar-filialen.

Of het gaat om een tijdelijke of blijvende maatregel is nog niet bekend. | bron: BO

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>